Jeruktimun.blogspot.com milik Hafizah Rahim
~Selamat Datang kepada semua blogger. Blog ini membawa motif peribadi dan segalanya adalah dari hasil setitis keringat penulis. Yang mana baik jadikan pedoman dan mana yang buruk adalah hak penulis. Moga semua blogger yang datang dapat meninggalkan jejak anda. Terima Kasih~

06 July 2010

~Melayu dan Naseb BAeknYa~

Salam kembali....

Ada satu hari. Aku berpeluang untuk pergi melihat orang kontrak membuat sistem pembumian bagi exchange di Grik..
Sekali pakcik tu bersuara dan terus bercerita...

Nak tahu kenapa orang Melayu suka merempit...??
Aku geleng-gelengkan kepala sambil membuat muka ala-ala chumel...
Pakcik tu meneruskan cerita.. Sebab Melayu ni asyik bernasib baik..

Kenapa pula Melayu asyik bernasib baik..

Sebab.....

Mula-mula merempit... Preng....Preng...~
Terguleks... Patah tangan...
Nanti ada orang datang cakap..
"Naseb baek patah tangan tak patah kaki"

2Bulan lepas kejadian...
Dah elok tulang tangan...
Rempit balek...
PReng...Preng.....~~~
Laju sket sebab dah expert ..
Belajar melalui pengalaman....
Tiba-Tiba..... Skreeeeeetttt...
Terguleks la buat kali kedua...
Kali ni Patah kaki pulak...
Datang lagi orang datang dan berkata...
Ish-ish.. NAseb baik patah kaki...
Tak patah tengkuk...

Dijadikan kisah~
Tersengehlah si rempit tu..
Berbunga-bunga hati kerana masih bernaseb baek..
Cukup je kaki dah buleh tekan gear n minyak...
Merempit la balek mat ni..
Kali ni semua aksi dia cuba...
Seret lutut... Seret siku..
Semua gaya ada.. Semuanya gaya bebas..
Sekali... TErguleks lagi kali ketiga...
Dan terus menjadi kali terakhirnya...
Terkulai la kepala mat tu. Sbb tengkuk patah..

Waktu nak kebumi Mat ni..
Datang lagi orang itu..
Ish-ish...
Naseb baek mati...
Kalo tak dah susah mak bapak nak jaga...

Inilah yang dikatakan... Melayu sering bernaseb baek....

*p/s: cerita hanya untuk santapan dan pengajaran bukan untuk menunding jari ke sesiapa2x.. kalo terasa.. Hahahaha padan muka.....*


2 Komen:

Fira Al said...

hahaha...siyes lawak..
lg nk tambah.
ko nk tau kenapa org melayu suka merempit?
ko tau pe yg diorg bt prengggg prenggg ke hulu ke hilir?
actually kte xtau.. dorg tgh cri sumthing 2. sbb klu dok diam mcm xkne je, 2yg dorg mncri2 tu...
& slalunya mereka akn jmp pe yg dorg cri 2.. iaitu MALAIKAT MAUT!
sbb 2 asal ajk race je msti tya "ada bran x?"
uishhh klu aku xbrani beb...dorg je yg brani... huhu

Hafizah said...

Hehe.. betul2x..
yelah kalau dok rumah ni dpat jumpa apa ...
hehe.. tp bajet2 la..
pastu jumpa yg dicari ..
tak kembali lagi woo.. hehehe

Related Posts with Thumbnails