Jeruktimun.blogspot.com milik Hafizah Rahim
~Selamat Datang kepada semua blogger. Blog ini membawa motif peribadi dan segalanya adalah dari hasil setitis keringat penulis. Yang mana baik jadikan pedoman dan mana yang buruk adalah hak penulis. Moga semua blogger yang datang dapat meninggalkan jejak anda. Terima Kasih~

21 August 2011

~Ini kisah aku~

Hora.... Hari ni macam tak de mood je.. Tapi masih nak berblog .. Tak pe kan ...

Di sini saya mahu mengucapkan terima kasih kepada semua pelajar UTHM.. Ngee.. Tambah-tambah yang tak pernah pergi ke PKU UTHM... Terima kasih.. kerana telah membayar yuran untuk PKU pada setiap semester.. Kalau tak silap RM20 seorang akan disenaraikan kedalam akaun pelajar....

Saya bukan nak promote PKU UTHM ni disini .. Tapi ingin menyatakan terima kasih kerana apa yang anda bayar dapat membantu hidup saya... Kerana saya adalah pengunjung tetap PKU... Bukannya mahu tapi terpaksa.. Kira paksa rela la... Hehe.. Setiap bulan saya perlukan supply ubat...

Oh Ya... saya memang seorang pesakit.. Jadi kalau saya emo.. emo tu.. harap maklum.. memang penyakit saya akan menyebabkan saya emo.. Tapi tu semua di luar kawalan diri... Hari-hari saya memohon agar hati ini disabarkan... 


~Huhu .. ini ubat saya... Doktor cakap.. ada 2 orang je kat UTHM yang guna ubat ni.. saya dan seorang lagi... entah saya pun tak tahu... hehe untuk cuti ni saya mintak stok 4 bulan punya.. tapi start bulan 9 kena berulang alik balik ke PKU~

Bila tengok dari kuantiti dos nye. memang sangat tinggi kan... Huhu.. Ubat ni saya start makan selepas.. Tekanan darah saya mencecah ke level 210/150 ... Giler hebat.... Tekanan normal pun 120/80 ... sampai kakak-kakak misi kat Pku tu pun cuak giler... Siap cakap kat doktor ... "Doktor macam mana ni.. tekanan darah student ni dah sampai 210 dah ni.. tapi saya tengok dia ni senyum jer..." Ha`a memang saya senyum + sengeh waktu tu.. padahal kepala aku berputar ligat.... Bangun je rasa nak jatuh...

Tapi nasib baik lepas je solat asar kat PKU tekanan aku turun ke 160.. walau pun masih tinggi tapi saya terlepas dari naik ambulans yang menuju ke Hospital Putra Batu Pahat..Waktu tu Lia si Housemate dah berangan-angan nak nek ambulans... Hehe ... Semuanya kenangan aku di UTHm.. sangat manis.. Hehehe~ 

Alhamdulillah.. Allah masih lagi memberi saya pinjam segala nikmat di dunia ni... Walaupun saya terlalu takut dan risau jika nikmat itu ditarik olehNya.. namun saya kena redha dan pasrah... Tiada hambaNya yang beriman yang tidak diuji olehNya...

Masuk tahun ni dah 7 tahun saya merupakan seorang pesakit Darah Tinggi ... Tapi jangan menjadikan penyakit itu sebagai alasan untuk berasa lemah... Sesungguhnya penyakit itu adalah penghapus dosa-dosa kecil ...

Moga saya dikurniakan kesihatan yang baik untuk menjalani hari-hari yang mendatang~ Amin...

3 Komen:

ShErA said...

adik shera pun ada darah tinggi kak... kalau nak tau, sem lepas je shera dah pegi pku tu tiga kali... dua kali sebab demam dan sekali sebab sakit gigi... rugi la kalau tak pegi.. dah bayar kan... pegi je...

p/s>> take care ye kak... jaga kesihatan...

~Fizah Rahim~ said...

Hehe.. bagus.. lagi pun PKU tu best.. kalau tak de orang cepat je.... boleh minta ubat pe je rasa nak.. hehehe

MOHD FAHMI JAES said...

salam kesihatan

Related Posts with Thumbnails