Jeruktimun.blogspot.com milik Hafizah Rahim
~Selamat Datang kepada semua blogger. Blog ini membawa motif peribadi dan segalanya adalah dari hasil setitis keringat penulis. Yang mana baik jadikan pedoman dan mana yang buruk adalah hak penulis. Moga semua blogger yang datang dapat meninggalkan jejak anda. Terima Kasih~

30 January 2009

##Seminggu Tentang Fiza##

Salam...
Lama sudah tidak berbicara..
Di hari-hari terakhir ini aku baru berpeluang untuk berceloteh didalam blog ni..
Sehinggakan aku kekok untuk menekan-nekan butang keyboard ak..
Terasa asing dan lambat menaip..
Kerja yang diberi oleh lecture ak tetap ak tak buat lagi..
Idea takde dan terasa untuk menaip di blog kesayangan ak ni..
Walau di cemuh didalam hati pembaca lain..
AKU TETAP DENGAN BLOG AKU..
Berikut adalah rentetan peristiwa yang telah berlaku didalam hidup aku sepanjang beberapa hari ini..

22 Jan 2009 (Khamis)
Hari khamis adalah hari PSM.. Punyalah malas nak bangun.. Sekali Dayat hantar msg Penyelia nak jumpa.. Terus bangun bukak laptop buat litereture View secara cincai. dan malu nak tengok balek.. Adeh.. Pening rasanye... Dah siap2 semua.. Terus siap nak balek umah... Naek bas KKKL g KL.. Pastu naek LRT g Stesen Tasek Selatan... Tukar naek ERL plak g Putrajaya... Sampai... Makan2 tido...

23 Jan 2009 ( Jumaat )
Ak merayap ngan An, Rina n Zira . Rasa nak tumpul kaki ku.. Duit habes semua makan jer... Sesi jelajah KL.. Pertama2 kalinye dalam hidup aku melihat secara live dengan mata ku yang cantik ni.. Tengok orang sembahyang Jumaat kat Masjid India.. Ramai betul sampai atas jalan.. tapi yang sedihnye.. Polis mmg jaga But... Tukang tengok not sembahyang sekali... Huh pilu sungguh.. Tugasla katakan.. Malam tu balek Kuale naek kete ngan Abah, PAdel n Kak Ilah... Lama sungguh cam naek ketapi..

24 Jan 2009 ( Sabtu)
Aku buat apa ehh hari ni.. Hurm... Thinking..thinking... Owh... Tengahari g kenduri.. First kat taman sendiri.. Sekali jumpa Irni plak...Adeh... Pastu g kenduri kat Dewan Hamdan SMK Clifford.. Teringat kat kelas aku waktu form6 dulu... Balek kampung.. Malam de makan2 sket kat kampung... Ak ingat buat doa selamat ke.. Idak upernye dah ruper party plak dah... NAsib le dapat Opah yang moden.. Huk2... Malam tido umah Opah... panas betol la.. bila dah lama tak balek ni kureng selese sket..

25 Jan 2009 ( Ahad )
Bangun tido... Terus gosok gigi.. Mandi2.. Makan... roti canai taiping... Rindunye... Kuah dia sedap betol la... abes makan terus balek umah... Adik2 ak semua tak mandi agi... Hehehehe... petang tu tak ingat le buat apa..

26 Jan 2009 ( Isnin)
Gong Xi Fat Chai... hahahahahaha.. Selamat2... arini aku satu famili gi berkelah kat Teluk Batik... Ramai giler org deh... Abes hitam muka ehh... Menjelang petang terjadinye kejadian Gerhana Matahari.. Abah n Adikku sempat le g sembahyang sunat gerhana kat Masjid... pastu balek.. Hujan lebat giler.... Gelap cam malam padahal baru kul 5..

27 Jan 2009 ( Selasa)
Siap2 nak ikut Akak ak gi umah dia kat Cyberjaya... Dia kena pindah Putrajaya... HAk2... Sekali pagi tu dapat berita tak best... Jiran jauh ak meninggal... Rupenyer derang pun g berkelah.. But bila tgk T.batik penuh terus g P.PAngkor... Dah tertulis arwah nak meninggal semalamnye.. Dia meninggal sebab lemas... Sawan dia datang waktu menyelam... Al-Fatihah buat Arwah.. Petang tu bertolak g KL.. Punya la Jam jalanye.... Cam naek ketapi..


Hurm da tak larat nak taip.... Nanti sambung....

0 Komen:

Related Posts with Thumbnails