Jeruktimun.blogspot.com milik Hafizah Rahim
~Selamat Datang kepada semua blogger. Blog ini membawa motif peribadi dan segalanya adalah dari hasil setitis keringat penulis. Yang mana baik jadikan pedoman dan mana yang buruk adalah hak penulis. Moga semua blogger yang datang dapat meninggalkan jejak anda. Terima Kasih~

13 June 2011

~One day at Taiping~

Selamat.. Selamat.. Selamat.....

Hye HelloW.. !!!

Keke.. BErangan jadi AnwarHadi sat.. Keke...

Hoyey.. HAri ini kita berkongsi cerita berjalan-jalan di Taman Tasik Taiping yer....

Aktiviti separa sedar *sebab kena paksa pegi* ini terjadi apabila my Abah ada miting kat Opis dia.. so kena ikut.. Tapi kitaorang gi lepak kat Taman Tasik .. Yang Miting teruskan miting... Yang berhoyey-hoyey teruskan berhoyey-hoyey....

Kaki tak payah nak cakap .. Sakit dah.. rasa nak menyusur je jalan-jalan.. hehe.. Tiga hari berturut-turut aku menapak.. Mau tak sakit kaki weh... Kat Penang dah menapak dah.. Pulak tu hari sabtu pun menapak gak dah.. Tapi bila menapak ngan Jejaka Masa Hadapan hilang segala sakit-sakit.. hehe....

Okeh.. Enjoy da Pica yang gediks~


~Pica - Menenung masa hadapan.. Keke.. Hijau de` Taiping~

~Pica - MAri bersenam... Eiyah.. Eiyah.. Kuruskan badan.. keke~

~Ini jalannya... *ehh bukan-bukan.. ini hanya metafora sahaja.. keke*

Banyak aktiviti yang telah dilakukan.. urm.. oleh orang lain.. hehehe... Aku hanya berjalan-jalan malas.. Mula-mula dok lepak-lepak je.. sekali adik aku suh amekkan pica dia... Last-last terbalik.. dia yang kena amek pica aku.. kekeh....

Sambil-sambil menanti abah abes miting kitaorang apa lagi.. Mengekpresikan diri di sini.. YaYyyy !!!


~Me wif Sara Gediks Looooo~

~Supan-supan.. Awek sape la yang cun sangat ney.. Keke .. Alamak rindu Jejaka Masa Hadapan la...~

Setelah bosan-bosan melepak dan memandang orang berjalan-jalan ... Kitaorang pun berjalan-jalan menggunakan kereta.. Naseb baik.. abah call cakap dah selesai dah.. Bagus.. Keke.. Sabo je la.. miting hari ahad.. ni semua pasal Kencing Tikuih ... Tak pasal-pasal ada keje baru.. Huh~
Jadi teruslah ke Opis abah... Dan sementara menunggu abah sampai.. pelbagai ekpresi telah dilakukkan.. keke.. So Layan....


~Hahaha. nak masuk opis kerajaan mestilah berdisiplin.. Nyanyikan lagu Negaraku...~


~Eiiyah.. melangkah masuk... pist.. tu aku tengah tolak pintu.. sebab dia tulis tolak.. tapi gaya macam tarik pintu je.. keke~


~Keke... sampai di kaunter pertanyaan... Ehh.. mana yang jaga kaunter ni.. keke.. oho.. hari ni ari ahad.. keke.. sape yang nak jaga.. So.. tak jadi tanya... pikir sendiri.. keke~

Untuk permulaan yang gembira seharusnya ditamatkan dengan pengakhiran yang gembira juga... Sebelum pulang abah belanja makan kat Ketiaw Doli.. Hehe.. Yummy~


~Pica - Ehsan Makcik Gugel~

Lihatlah dOnia... Inilah yang dikatakan ketiaw goreng yang menjadi igauan setiap gadis dan jejaka di malaya... Siang terbayang-bayang... malam termimpi-mimpi.. pergh... Untuk ketiaw goreng biasa boleh didapati pada harga RM3.00 sepinggan... Tapi aku order Spesel punya... yang boleh didapati dengan harga RM9.00 sepinggan.. Bukan apa.. yang spesel ada banyak udang.. ketiaw pun banyak.. dan kerang yang sikit.. sebab aku tak suka kerang.. Yuk~ 

Hangpa bule cuba bila hangpa mai taiping... 

Okeh.. arios Mambo~


2 Komen:

ShErA said...

shera suka makan kat kuewtiow doli tu... dulu gerai je.. skrg ni dh besar kedainya... selalunya mesti penuh smpi nk kena tunggu sejam jgk la...

~Fizah Rahim~ said...

Betul tu.. dari gerai kecik sampai dah ada aircond dah kedai ni.. Yummy.. memang sedap... memang ramai.. tapi servis bagus.. rasa pun tak berubah... dengar citer dia masak satu-satu utk kekalkan rasanya yg sama..

Related Posts with Thumbnails