Jeruktimun.blogspot.com milik Hafizah Rahim
~Selamat Datang kepada semua blogger. Blog ini membawa motif peribadi dan segalanya adalah dari hasil setitis keringat penulis. Yang mana baik jadikan pedoman dan mana yang buruk adalah hak penulis. Moga semua blogger yang datang dapat meninggalkan jejak anda. Terima Kasih~

06 July 2011

~Sweat , blood and tears to Port Dickson~ Part 1

Salam.. Hai..Hai....

Sebenarnya mood aku balik berholiday masih belum habis lagi... Jari jemari pun terasa sedikit kejang untuk menerukan taipan yang berlari umpama murid-murid menyertai Larian 1Malaysia....

Holiday yang tak holiday la juga.. Sebab mengisahkan adik bongsuku yang mendaftar masuk ke Politeknik Port Dickson.. Tahniah-tahniah....

Banyak aktiviti sebelum sampai ke Poli PD... Yelah... abah tiba-tiba nak melepak lama kat umak mak sedara.. Yelah.. Kak aku dah keje.. dia tinggal kat umah mak sedara aku.. Jadi hari ahad.. adalah hari melihat jalan yang kak aku gunakan untuk pergi kerja... AyOoo.. nek pening pale aku.... Dengar mak ngan abah berkata-kata.. Yelah.. anaknya keje di kota besar... Berulang dari puncak alam ke Menara TM.. jauh gak tu..

Baliknya... sempat singgah di Shah Alam... Adoy.... dari kecik tempat tu gak yang ditujukan.. kadang-kadang aku rasa muak dah memandang tempat tu... Tapi kadang kala tergamit juga kenangan ketika selalu kesana... Teringatkan Stesen KTMB Batu Tiga... Dulu selalu pergi CareFour sana... Dulu.. kalau dapat pegi sana.. Wahh.. hebat... rasa macam sangat hebat... tapi sekarang... hek eleh.. hebat lagi The Store kat kuale ni.. Hahaha.....

Alih-alih gi layan satey kajang kat Komples PKNS... Adoy.. Waktu PUO dulu de pegi dah Kompleks ni... Kompleks ni ala-ala GM Ipoh... Ada bazar-bazar jual pakaian.. Sesuai untuk mencari pakaian raya.. Tapi baik pergi sekang sebab bulan ramadhan nanti ada yang berbuka terus sebab nak beli baju raya je.. keke....

Okeh la.. rasa macam jejari semakin tumpull... nanti asah balik yer.. Sambung lagi...~

Arios~

p/s : no pica available

1 Komen:

ShErA said...

dpt mkn satay... sedap tu...

Related Posts with Thumbnails