Jeruktimun.blogspot.com milik Hafizah Rahim
~Selamat Datang kepada semua blogger. Blog ini membawa motif peribadi dan segalanya adalah dari hasil setitis keringat penulis. Yang mana baik jadikan pedoman dan mana yang buruk adalah hak penulis. Moga semua blogger yang datang dapat meninggalkan jejak anda. Terima Kasih~

12 August 2011

~Ehh.. dah kena bayar yuran ke... Ades~

Hye... dalam nak tidur.. tiba-tiba terbaca kat ShoutMix tu ... Ada persoalan di situ.... Jadi ini yang akak jawab yer Adik Shera ... Hehe~

*Walaupun akak adalah salah seorang dari penerima belas ihsan PTPTN tapi entry ini adalah melalui pengalaman*

Bayaran yang selain dari pada PTPTN atau apa-apa yang terus potong untuk bayar yuran adalah... 

Bayaran boleh dibuat secara tunai di kaunter Pejabat Bendahari atau menggunakan Bank Draf/Kiriman Wang/Wang Pos di atas nama "NAIB CANSELOR UTHM " dan dialamatkan ke :

BENDAHARI
PEJABAT BENDAHARI
UNIVERSITI TUN HUSSEIN ONN MALAYSIA
86400 PARIT RAJA
BATU PAHAT JOHOR

Setahu akak beginilah... selalunya dalam minggu pertama kita akan setelkan yuran pengajian... Jadi waktu nilah ramai student yang berpusu-pusu ke Pejabat Bendahari untuk membayar yuran....

Harap dapatlah menjawab persoalan.. Kalau pening lagi kan... Rasanya kena call Pejabat Bendahari.. hehe... Sorry kalau tak menepati jawapan yang dikehendaki...


~Sedutan maklumat yang diambil dari sistem SMAP... Boleh lihat di bahagian Akuan Pelajar - Penyata Kewangan yer...~

1 Komen:

ShErA said...

terima kasih kak... shera confius yuran nk kena byr bila... rupanya lps msk pun blh byr la ye... lega rasanya.. hehe... terima ksh sekali lg ye kak... :)

Related Posts with Thumbnails