Jeruktimun.blogspot.com milik Hafizah Rahim
~Selamat Datang kepada semua blogger. Blog ini membawa motif peribadi dan segalanya adalah dari hasil setitis keringat penulis. Yang mana baik jadikan pedoman dan mana yang buruk adalah hak penulis. Moga semua blogger yang datang dapat meninggalkan jejak anda. Terima Kasih~

13 March 2010

~ Parit Baru ~

Salam... Hehehe... Sudah lama tidak berjumpa ... Hehehhe.. Ehh gedik plak...

Semalam Jumaat 12 Mac 2010, aku pergilah menyibukkan diri kat Program Maulidur Rasul Kat Parit Baru... Menemankan si Iefah untuk tugasan Jurutera Masyarakat...

Kitaorg pergi ramai-ramai naik kereta.. Best la pulak. Mcm konvoi plak.. sbb byk kereta.. hehehe.. Ok.. Parit Baru ni terletak kat area Parit Raja juga... Program ni dibuat di Masjid Al Amin Parit Baru.. Waktu kitaorg sampai tgh 'rewang'. Bergotong - royong memasak la.. Hehehe..


Kitaorg ditugaskan untuk memotong-motong nenas, cili, bawang dan timun... Cuba teka buat apa... Yaa.. Betul.. Jelatah... Hihihi.. Ada yg menangis-nangis memotong bawang.. Aku mmg surrender dulu.. Dok jauh.. Tukang Kacau jer.. Hehehe..

Best ... Walau aku takde la kenal semua orang yang datang kat sini,.. Yele.. bukan kelas aku pun.. Aku hanya menyebuk2kan diri jer... Hehehe.. Yg best makan free.. Hehehehe.... Menunya adalah Nasi Minyak.. Kambing 3 rasa... Kambing rendang... Jelatah... Dan kari ayam...... Sgt sedap itu kambing 3 rasa... Lembut sekali... Malamnye ada ceramah Maulidurrasul.... hehhe..


Ni je aku nak cerita.. dah macam buat report plak.. Hehehe..

2 Komen:

I_Hate_Lolipop said...

makan je lah keje kau...

Hafizah said...

Heheeh.. dah org bg makan free.. aku makan je la.. hahahaha

Related Posts with Thumbnails