Jeruktimun.blogspot.com milik Hafizah Rahim
~Selamat Datang kepada semua blogger. Blog ini membawa motif peribadi dan segalanya adalah dari hasil setitis keringat penulis. Yang mana baik jadikan pedoman dan mana yang buruk adalah hak penulis. Moga semua blogger yang datang dapat meninggalkan jejak anda. Terima Kasih~

12 June 2011

~Sweat , blood and tears to Penang~ Part II

Hye-hye....

Kembali kita bersama didalam entry yang mengongsikan *uish. awat pelik ayat ney* pengalaman aku berholiday.. YayY...

Mari sambung Sweat, Blood and Tear to Penang~

Apa kata entry ini macam entry-entry yang sebelumnya..  Mempersembahkan...

Story wif Pica~


Location ~ Avenue Penang
Pica~ Kredit to Miss Google 

Keke.. sambung cerita semalam.. Lepas kita orang dah keluar dari parking kete yang sangat horror tu... Kitaorang berputar-putar untuk mencari Prangin Mall... My God... Sampai aku rasa nak ajak Jejaka Masa Hadapan nanti dok kat Penang plak.. sebab aku dah naik hafal dah jalan kat Penang.. Keke.. Tapi yang bermasalahnya tetap tak nampak Prangin Mall nye. Yang nampak hanyalah Giant je.. Ceh.. Ambil keputusan untuk nampak je Parking terus nak parking...

Masuklah satu parking ini.. Umai.. Grand giler.. jalan masuk je pun dah buat rasa keterujaan yang sangat tinggi.. Tempat parking dia lagi la.. Giler.. Shantek... Masuk-masuk je.. ruparnya Avenue rupa nye.. memang la high class.. memang tempat High Class ceh... dapat cuci mata je la.. McD pun takde.. yang ada DOME ada la..Damn... Mana mau beb!!!

Last-last sekali dah nak dekat jam 10 malam pun apa pun tak makan lagi.. Alih-alih call mak.. mak pun dah abes program.. Patah balik amek mak kat hotel... Terus pergi ke destinasi seterusnya.. Hek...

TaDa~


Pica ~ Ihsan dari Miss Goggle...

Pesembur Padang Kota... Muahaha... Walaupun dari kecik dulu aku selalu lepak Padang Kota ni.. Tapi sampai sekarang mende-mende ni tetap menjadi pojaan hatiku.. Keke.. Alah.. Penang ngan Kuala Kangsar.. Bukan jauh pon... Rasa nak pegi nanti kita pegi yer.. Hahaha.. Berlagak-berlagak...
Ada banyak yang spesel kat sini.. Nyum-nyum... Antara yang aku layan pada malam tu adalah...


Pica ~ Ehsan Miss Google - 
Char Kueh Tiaw... My God.. I like.. bekos dia cair-cair.. keke... Yummy!!!


Pica ~ Ehsan Pakcik Google
Pasembur... oOoo Emm Gieee... Sedak giler Pilih-pilih ... potong-potong... BAYAR.. Ngap... Ni kalau mak mentua lalu belakang pun tak sedar... Kalo nak sedar.. sila lalu depan.. keke~


Pica ~ Ehsan Unty Google
Sotong Bakar - Kering sedikit pahit dan liat.. Tapi Fav aku.. setiap kali mai sini mesti order.. Tapi sebab order banyak sangat terpaksa aku bungkus.. Esoknya buat mam sarapan pagi kat hotel sambil layan TV.. Hehehe


Pica ~ Ehsan Granny Google
Sotong Kangkung... Walla... Sotong rendam yang sedap.. makan dengan kuah rojak.. ada kangkung.. ditabur kacang.. Memang impian setiap gadis di Malaya.. Walla.... Nyummy... Sekelip mata sotong dah abes.. Hahaha~


Okeh~ Disebabkan entry ini penuh dengan makanan.. Jadi.. sambung entry lain.. nak lap air liur atas lantai.. Hahahaha

 Nota nak kena kaki:
Nanti nak ajak Jejaka Masa Hadapan lepak Penang la pulak....

6 Komen:

diana said...

wah..
char kue tiaw macam tu yang best...:)

~Fizah Rahim~ said...

Yaa... betul tu.. yg gini bru gempak... kalau kering.. mcm ketiaw goreng biasa je..

ShErA said...

semuanya nampak sedap betul ni... shera paling suka pasembor tu...

~Fizah Rahim~ said...

mmg best pasembor tu... tempat lain mcm susah nak dapat.. isk.. rasa nak pindah penang.. hehe

Kaki Merapu said...

Penang dah dekat ngan sg. petani kot...mai xbagi tau...huh...

~Fizah Rahim~ said...

Kaki MErapu @ Kacang Parpu : keke.. xde no ang.. baru dapat je.. mana nak sempat kontek.. keke

Related Posts with Thumbnails