Jeruktimun.blogspot.com milik Hafizah Rahim
~Selamat Datang kepada semua blogger. Blog ini membawa motif peribadi dan segalanya adalah dari hasil setitis keringat penulis. Yang mana baik jadikan pedoman dan mana yang buruk adalah hak penulis. Moga semua blogger yang datang dapat meninggalkan jejak anda. Terima Kasih~

13 March 2010

~ Jauh atau Lama ?~

Yaaa... Marathon....
Posting ke -3.... ( Gian-gian)

Topik adalah : Jauh atau lama ..???

Jauh atau lama.. apa tuh...??? Hehehehe...

Cuba tanya kat rakan anda yang tinggal di Perlis ( Ni kalau duduk Johor la)
Jauh tak Perlis dengan Johor...
Jauhlah jugak... Dekat 800Km la...

Cuba tanya pulak kat rakan anda yang tinggal kat Sabah pulak...
Jauh tak sabah...
Mestilah dia jawap.. Mestilah jauh.. menyeberangi laut cina selatan...

Tanya pulak.. BErapa Jam nak pergi Perlis dan Sabah..
Perlis : 9 Jam ( sempat berkulat2 dalam kereta)
Sabah : 2Jam ++ ( Alahai kejap jer...)

Alahai... Inilah bezanya ... Jauh dan lama... (complete ke citer aku ni..??? )

2 Komen:

emma said...

em.. tu la... jauhnya kalau nek bas.. tapi kalau nak cepat mmgla nek flight kan.. so excely kwn2 kita ni dh slh da fkrn dorg sbnrnya.. sbh dan swk or perlis ke mmg jauh.. tp atra smpai cpt or lmbt dtentukan dgn kita naik ape..(pjgnya aku melalut nih..hahahaa)

Hafizah said...

betul tu cik emma...

hehehe... sbbnye.. dulu la..
kalo ikut kan jauh... jauh lg pija... kat sawak... tp dia sampai dulu dr kitorg yg duduk kat perak.. hehehe..

* kes selalu dengki kat pija sampai umah awal la ni..

Related Posts with Thumbnails