Jeruktimun.blogspot.com milik Hafizah Rahim
~Selamat Datang kepada semua blogger. Blog ini membawa motif peribadi dan segalanya adalah dari hasil setitis keringat penulis. Yang mana baik jadikan pedoman dan mana yang buruk adalah hak penulis. Moga semua blogger yang datang dapat meninggalkan jejak anda. Terima Kasih~

21 April 2010

~Coretan perjalanan akhir student degree BEE : Part 3~


Salam...
Bila dibaca kembali semua coretan aku..
Aku mendapati segalanya berkaitan dengan kesedihan..
Apa kata posting hari ni gembira dan happy sikit..
Takkan sepanjang kat UTHM ni semunyanya sedih Kowt...

Hehehe..

Diakhir2 ini aku mendapat diri aku terlalu fanatik and addict with fesbuk..
Adoya.. bagaimana ya...
Tangan dan jari jemari ini umpama dilahirkan untuk melekat pada mouse..
Ohh Tidak...

Aku juga terlalu gilakan game Cafe World.. Hehe
sehinggakan aku set alarm untuk mengangkat makanan yang dimasak.
Aiseh.. Giler sudey...

Teringat kembali ketika rumah ini dilanda bencana alam..
Hehehe..
Oleh kerana air dirumah aku selalu takde..
Makanya... Sekali tu..
Waktu aku balek kuale la..
Rupanya pili air kat mesin basuh lupa nak tutup..
Bila ada balek makanya melimpah ruah la dia...
heheh.. Tenggelam rumah aku...
Mesti org tak caya la.. sebab umah aku tingkat atas..
Nasib la bilik aku tidak dinodai... Hehehe

Waktu mula-mula sampai..
Ya ALLAH.. Bau bangkai...
Tak terlalu menghidu.. sgt busuk...
Sampai karpet yg aku pijak pun tenggelam kaki dalam lumut..
Yekkk..YEkkk.. Bila kenang balik..
Urkk Bau HAreMM...

Sampai malam tu..
Aku ngan ann plan nak tido hotel..
namun ditakdirkan Hotel De Impian kat Pt King *Ayat Emma*
dah penuh... Tidak berputus asa...
Kul 1 pagi gak pergi BP tgk hotel cokkiaaa..
Takde gak penuh giler arr..Balek ar tido dalam kebusukan...
Snagt busuk...

Waktu nak cuci peti ais yang paling aku tak boleh blah..
Aku n ann siap pakai penuntup idung 2 lapis...
tangan berbalut dengan plastik..
Hati berdebar-debar ...
Gilew mcm nak pegi perang...
Bila kira je 1.. 2... 3...
Sambil menjerit-jerit aku n ann memunggah barang yang busuk..
Ya ALLAH.. tahap cipan mati tau tak...
Aku yang tak tahap...
Berlari-lari sambil menjerit keluar rumah..
Untuk tarik nafas...
Aku ingat ann gagah giler... Rupernya dia sampai muntah....
Hahahahahhaha...
Aku tak tahan giler.. PAS dah amik udara segar...
Aku berlari sambil menjerit masuk dalam rumah...
Terus aku tarik semua yang dah rosak dalam peti ais..
Berulang kali gak le aku berlari-lari ke depan ke belakang...

Hahahahah... xtahan aku.. rasa mana nak perang ngan apa jer...
Dan mcm pejuang berani mati....
Buat keje sambil menjerit-jerit...
Lala~


 *Gambar ini sebelum Pija n Zira excident kat selekoh kuar dr G3 tu.. Mcm lawak je waktu peristiwa tu.. Itulah air teh yang ku sangkakan minyak petrol tumpah waktu kejadian tu berlaku.. Hehehe.. TErima kasih kepada semua dak kelas yang berhenti sepanjang jalan kejadian.. Hahahahah lawak...lawak...Lawak...*

Hahaha.. Sampai sini je nanti sambung mencoret.. aku tak tahan nak gelak.. Hahaha

2 Komen:

emma said...

hahahah..yeke pja ngn zira penah exsiden sem lps?? ooo..br aku tau..hehe..

yg cite rmh korg bnjr tu aku br tau detail dia ni ha..ingtkan air dr sinki ke..rupenye dr mesin basuh..haha..rasakan la kalo umah da bnjir..mcm kitorg gak hr tu..tp takdela bau sgt ponnn..hehe

Hafizah said...

penah xccident.. hanya yang berhenti sahaja yang tahu.. tidak digembar gemburkan.. sekang br gembar gembur.. hek2x...

tu ar.. penat gilew..
ala umah ko banjir sekejap je dah pasan....
ni kitaorg balek umah..
sampai kering la air dia baru kitorg balik..
mau tak bau longkang.. haha

Related Posts with Thumbnails